Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası

Bu Gizlilik/Kişisel
Verilerin Korunması Politikası;

a.    [Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.]’nin online alışveriş platformu olan [www.simyareklam.com]’’un ne tür kişisel veriler topladığını,

b.    bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını,

c.     [www.simyareklam.com]’un kişisel verileri kimlerle paylaşabileceğini,

d.    [www.simyareklam.com]’un işlediği kişisel verilerin üzerindeki Kullanıcı haklarının
neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğini açıklamaktadır.

[www.simyareklam.com] (Bundan sonra “İnternet Sitesi” olarak anılacaktır.) ve [Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.],
Kullanıcılar’ın gizliliğini korumak ve kullanılan teknolojik altyapıdan en üst
seviyede yararlanması ile güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli gizlilik
ilkeleri belirlemiştir.

İnternet Sitesi,  ve [Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.],
müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgileri (isim, yaş, adres, telefon, e-posta vb.) talep edebilir. Kişisel bilgiler, kişi
adı-soyadı, unvanı, adresi, telefon numarası, e-posta adresi gibi kullanıcıyı
tanımlamaya ve iletişim kurmaya yönelik her türlü bilgidir. İnternet Sitesi’ne kayıt yaptırıp sipariş verebilmek için bazı ticari / kurumsal bilgilerle birlikte, kişisel bilgilerin de paylaşılması gerekmektedir. İnternet Sitesi’nin veri tabanında toplanan bu bilgiler, hizmetin ifası ve/veya daha iyi hizmet sunulması için kampanya çalışmalarında ve/veya müşteri profillerine yönelik özel promosyon oluşturma, fatura teslimatı gibi faaliyetlerinde kullanılmaktadır. İnternet Sitesi üzerindeki faaliyetlerde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, Kullanıcılar’a ait kişisel veriler, mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun olarak İnternet Sitesi üzerinden sağlanan hizmetlerin verilebilmesi için bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olarak, ayrıca sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin
gerekli olması nedeniyle açık rızanıza gerek bulunmaksızın, İnternet Sitesi’nin sahibi olan [Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.] tarafından işlenmektedir.

Kullanıcıların IP
adresleri İnternet Sitesi’ni yönetmek, Kullanıcıları, Kullanıcıların alışveriş
sepetlerini tanımak ve açık demografik bilgilerini toplamak için kullanılabilir.

İnternet Sitesi,
Kullanıcılar’dan topladığı bilgileri, ilgili Kullanıcı’nın haberi ya da aksi bir
talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı
hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

İnternet Sitesi,
Kullanıcılar’a ait e-posta adresleri ve üyelik formları ile talep ettiği
kişisel bilgilerin haricinde, Kullanıcılar’ın İnternet Sitesi’ni kullanımı
sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlayabilir.
Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, İnternet Sitesi
müşterilerine daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla,
İnternet Sitesi ve [Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.] iş ortakları ile
paylaşılabilmektedir.

Kullanıcı bilgileri,
ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve
yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince, resmi makamlara açıklama
yapmak zorunda olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanmaktadır.
Kullanıcılar’ın İnternet Sitesi’ne girdiği tüm bilgiler sadece Kullanıcı
tarafından değiştirilebilmektedir. Bu kapsamda, İnternet Sitesi’ne üye olurken
verilmiş olan kişisel bilgiler kayıt olduktan sonra değiştirebilir,
yanlışlıkları düzeltebilir ve gerekli düzenlemeler yapılarak iletişim
bilgilerinin ve tercihlerin doğru, eksiksiz ve güncel olması sağlanabilir.

İnternet Sitesi
üzerinden verilecek siparişler için Kullanıcı’lardam bir ödeme şekli seçmeleri
istenecektir. Kullanıcı tarafından her ne ödeme yöntemi seçilirse seçilsin,
kredi kartı bilgileri İnternet Sitesi ve/veya [Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.]
tarafından sunucularda tutulmamaktadır. Bu kapsamda, ödemeye yönelik tüm
işlemlerin İnternet Sitesi üzerinden banka ve Kullanıcı bilgisayarı arasında
gerçekleşmesi sağlanmaktadır. İnternet Sitesi üzerinden satın alma işlemi
gerçekleştirdiğinde, işlemi gerçekleştirmek için İnternet Sitesi üzerinden
paylaşılan kişisel bilgiler, kart bilgileri ve benzeri bilgiler, işlemin
gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan üçüncü kişiler (bankalar, kredi kartı
şirketleri vb.) ile paylaşılabilir. Kişisel bilgilerin tamamı veya bir kısmı
da, satın alınan ürünün gönderilebilmesi için kargo firması ile paylaşılabilir.

Kişisel bilgiler
ayrıca İnternet Sitesi’nin kullanımını geliştirmek, hizmetleri, içeriği ve
reklamları tasarlamak, sunmak amacıyla ve müşteri iletişimini geliştirmek için
denetim, veri analizi ve araştırma gibi amaçlarla kullanılabilir. Kişisel
bilgilerin çalışanlarla veya üçüncü partilerle siparişin iletilme aşamalarının
herhangi birinde paylaşılabileceği gibi sipariş hakkındaki mesajlar, kurallar,
koşullar ve politikalardaki değişiklikler gibi önemli uyarıları göndermek için
kullanılabilecektir. Herhangi bir bireyle doğrudan ilişkisi olmayan veriler
niteliğindeki kişisel olmayan bilgiler de toplanabilmektedir. Kişisel olmayan
bilgiler herhangi bir amaç için toplanılabilir, aktarılabilir, kullanılabilir
ve açıklanabilir. Örneğin siparişler ile ilgili ödeme şekli, sipariş detayları,
sipariş tutarı, kullanılan indirim kuponları gibi bilgiler kişisel olmayan
bilgilerdir. Bu bilgiler, [Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.]
çalışanları ile veya ilgili üçüncü partilerle siparişin iletilme aşamalarından
herhangi birinde paylaşılabilir veya İnternet Sitesi kullanım analizinde ve
desteğinde kullanılabilir.

İnternet Sitesi’nden
ve [Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.] tarafından saplanan hizmetlerden müşteri faaliyetlerine ilişkin bilgiler toplanabilmektedir. İnternet Sitesi’nde dolaşılan
sayfalar, tıklanan buton ve bağlantılara ilişkin navigasyon ve tıklama
bilgileri, IP bilgileri, kullanım süreleri müşteri faaliyetlerine örnek olarak
gösterilebilir. Bu bilgiler bir araya getirilerek müşterilere daha faydalı
bilgiler sağlamak ve analiz için kullanılabilir. İşbu Gizlilik Politikası
bakımından kişisel olmayan bilgi olarak değerlendirilmeyen bu bilgiler, reklam
ve pazarlama hizmetlerinde kullanabilecektir. İnternet Sitesi, kanunen daha
uzun bir saklama süresi gerekmediği veya müsaade edilmediği sürece kişisel
bilgileri işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçları gerçekleştirmek için
kanunen geçerli olan süre boyunca saklamaktadır.

İnternet Sitesi, çevrimiçi
servisleri, interaktif uygulamaları, e-posta mesajları ve reklamları, çerezleri
(cookie) ve diğer teknolojileri kullanabilir. Bu teknolojiler size en kaliteli
hizmeti sağlamak, davranışlarınızı daha iyi anlamak ve hizmetlerimizi daha
kolay sunmak amacıyla kullanılmaktadır. Çerezler ve diğer teknolojiler İnternet
Sitesi’ni ziyaret ettiğiniz zaman kişisel bilgilerinizi anımsatır. Bununla
amacımız size kullanım kolaylığı sağlamak, vermiş olduğunuz siparişlere
ulaşabilmenizi sağlamak ve bir sonraki ziyaretinizde sizi ve kişisel
bilgilerinizi anımsayarak size daha özel bir hizmet sunabilmektir. Çerezleri
bilgisayarınızdan dilediğiniz zaman silebilir ya da engelleyebilirsiniz.
Çerezler, kullanıcı davranışlarını anlamak, üyelerimizin İnternet Sitesi’nin hangi
bölümlerini ziyaret ettiklerini göstermekte reklamların ve aramaların
etkinliğini ölçmektedir. Şans Basım San.ve Tic. A.Ş., bu bilgileri pazarlama ve
reklam hizmetlerinde de kullanabilir.

İnternet Sitesi
içeriğinde ve [Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.]’ye ait olmayan başkaca
internet sitelerine bağlantı veya referans yer alabilir. Eğer Kullanıcılar İnternet
Sitesi üzerinden başka bir kullanıcıyla ya da üçüncü tarafların bağlantılarını
(link’lerini) kullanarak üçüncü kişilere ait internet siteleri ile bilgilerini
paylaşırlarsa, bu internet sitelerine sağlanacak bilgiler için farklı gizlilik
politikaları geçerli olabilir. İnternet Sitesi ve [Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.],
bu sitelerin içerikleri veya içerdikleri diğer bağlantılardan sorumlu değildir.

6698 sayılı Kişisel
Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, Kullanıcılar, İnternet Sitesi’ne
üye olmaları sebebiyle; kişisel verilerinin işlenip
işlenmediğini ve kişisel verilerinin işlenme amacını ve
bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme ve bu konularda
info@simyareklam.com e-posta adresi vasıtası ile
bilgi talep etme; kişisel verilerine ilişkin herhangi bir eksiklik veya
yanlışlık bulunması halinde bu yanlışlığın giderilmesini isteme; kişisel
verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu durumun kişisel
verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme haklarını
haizdir.

Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti.], işbu gizlilik politikası hükümlerini, dilediği zaman İnternet Sitesi’nde yayınlamak suretiyle tek taraflı olarak değiştirebilir. Değiştirilen gizlilik politikası hükümleri, İnternet Sitesi’nde yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer.

Simya Bilişim Reklam ve Matbaa Hizmetleri Ltd Şti. tarafından atanacak Veri Sorumlusu veya temsilcisi, yasal altyapı sağlandığında Veri Sorumluları Sicili’nde ilan edilerek mevzuata uygun şekilde [www.simyareklam.com] alan adlı internet sitesinden duyurulacaktır.